Karotid Endarterektomi, boyundaki karotid arterlerde oluşan plakları cerrahi olarak temizleme işlemidir. Karotid arterler, beyne kan taşıyan ana damarlardır ve bu arterlerde biriken plaklar, kan akışını engelleyebilir, bu da inme (felç) riskini artırır.
Hemodiyaliz erişimi, kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda kanın vücut dışına çıkarılıp diyaliz makinesinde temizlenmesi ve ardından vücuda geri verilmesi işlemi için gerekli olan damar yolunu ifade eder.
Tıkalı veya daralmış koroner arterlerin bypass edilmesi yoluyla kalbe kan akışını yeniden sağlamak için yapılan bir cerrahi işlemdir. Bu ameliyatta, vücudun başka bir bölümünden alınan damarlar kullanılarak tıkalı arterlerin etrafından yeni bir yol oluşturulur.
Toplardamarlarda meydana gelen dolaşım bozukluğu sonucu oluşan bir durumdur. Semptomlar arasında ağrı, ağırlık hissi, şişlik, kaşıntı ve deride renk değişiklikleri bulunur. KVH, uzun süre ayakta durma, aşırı kilo, yaşlanma, hamilelik gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
Periferik arter baypas cerrahisi, bacaklardaki arterlerde tıkanıklık veya daralmaların tedavisi için yapılan bir cerrahi işlemdir. Bu işlemde, tıkanan arterlerin yanından yeni bir yol oluşturmak için vücudun başka bir bölgesinden alınan damarlar kullanılır.
Kalp kapak cerrahisi, kalpteki hasarlı veya hastalıklı kapakların onarılması veya değiştirilmesi için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu işlemde, kalbin normal kan akışını sağlamak için kapaklarda yapısal bozuklukları düzeltmek için çeşitli teknikler kullanılır.
Aort cerrahisi, vücudunuzdaki en büyük atardamar olan aortanın yapısal bozulmalarını düzeltir. Kalbinize bağlanan aorta, oksijen açısından zengin kanı kalbinizden vücudunuzun geri kalanına taşır. Aorta, kalbinizden göbek bölgenize kadar uzanır ve bir ağaç gibi dallanır. Aortunuzda yüksek miktarda ve basınçta kan taşındığından; aortunuzun duvarları zayıflayıp, gerilip, genişleyebilir; buna, aort anevrizması denir.